Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2. fejezet

2015.12.25

 

2. fejezet

Melyben Alec meghívja,illetve megpróbálja elhívni Katherinet a partira,ám olyan dolgok szólnak közbe,amelyeknek köszönhetően Katherine élete fenekestől felfordul és eldönti,hogy ő nem érti és soha nem is fogja ezt (vagy azt) a világot megérteni.

Másnap reggel Alec alighogy felkelt az ágyból,azonnal a konyha felé vette az irányt,hogy kávézzon.Meglepetésére már Clary is ott volt.

-Jó reggelt.-köszönt mosolyogva,majd meglátva Alec kialvatlan arcát,elővett egy bögrét,megtöltötte kávéval és a kezébe adta.-Mielőtt bármit csinálsz,ezt idd meg.

- Kösz,Clary.-leült az asztalhoz és pár percig szótlanul itta a kávét,aztán megszólalt:-Clary?

- Igen?-fordult felé a reggelikészítésbe belemerült Clary.

-Tegnap az a lány...Valami nagyon ismerős volt benne.Olyan déjá vu érzés.Mintha már láttam volna valahol.

-Hát sosem lehet tudni.Lehet,hogy láttad már,csak nem emlékszel.Mint amikor nekem Magnus kitörölte az emlékeimet.- ült le vele szemben Clary a szendvicsével.-Kate nem az a fajta feltűnő szépség,hanem inkább csendes.Úgy láttam,hogy nem szeret középpontban lenni és nincsenek barátai.Nagyon jó tanuló.Nem tudom,hogy azóta mi lett vele,mióta én itt vagyok,de nem hiszem,hogy sokat változott volna.

- Én akaratosnak és határozottnak láttam,bár én felidegesítettem és lebunkózott.

- Hogy mit csinált?-nevette el magát Clary.-Ő sosem beszél csúnyán.Szívesen ott lettem volna,amikor megteszi.
-Hol lettél volna ott szívesen? - kérdezte az éppen belépő Jace,aki csókkal köszöntötte Claryt és egy nagyon kedves gesztussal elvette a kávéját.

-Hékás!Ezt meg miért kellett?Van ott még kávé.-jegyezte meg fejcsóválva Clary.

-De a tiéd az jobb.-vigyorgott elégedetten.

-Razielre,muszáj ezt az émelyítő műsort csinálnotok minden reggel?Rosszul leszek tőle.-szólt közbe Alec fintorogva,majd felállt az asztaltól.-És vegyél fel egy pólót,Jace,mert visszajön a reggeli kávém.

- Figyelj csak,Alec.Egyszer majd te is találsz valakit, akinek elveszed a reggeli kávéját, aki mellett reggel ébredsz és akit nézel, miközben alszik.-mondta szokatlanul komolyan Jace.

-Na elég lesz ebből az érzelgősködésből, fiúk.-szólt sóhajtva Clary,aztán Alecre fordította a tekintetét.-Mikor mész Katherine-hez?

-Még délelőtt el akarom intézni a dolgot.Szeretnék túllenni rajta minél hamarabb.Velem akarsz jönni?

- Kénytelen vagyok.Kate-nek nincs semmilyen ruhája,amit egy ilyen partira felvehetne,ezért majd én viszek neki.Ezt nem merem pasira rábízni.Ez női dolog,Alec.Veled megyek és nincs vita.Majd szólj,amikor indulni akarsz. - ezzel a reggeli megmaradt részével kivonult a konyhából.

- Hát van egy temperamentuma,azt meg kell hagyni. -jegyezte meg Alec Clary után pillantva.

- Én ilyennek szeretem. -vont vállat Jace. - De sok sikert ahhoz,hogy túléld vele a napot.

Alec felemelte a kezét.- Csak a délelőttöt.Nem akarok részt venni a csajos napjukban.Csak zavarnám őket.

- Pedig olyan aranyosan festenél egy sminkesdobozzal vagy egy hajsütővel a kezedben.- nevetett Jace,mire Alec fejbekólintotta.Az a szerelem,amit érzett iránta, már régen elmúlt.Tartozni akart valahova , valakihez és kötődni akart.Azóta már tudja,hogy a szerelmet nem ott kell keresnie.Ha egyáltalán keresnie kell...

Fél órával később Alec a reggeli végeztével Claryhez ment és bekopogott.Clary egyik kezében ruhákkal,a másikban pedig sálakkal és alkalmi kabátokkal nyitott ajtót.

- Gyere csak be.- Alec bepillantott a jelenleg katasztrófa sújtotta övezetnek nyílvánítható szobába és elgondolkodott azon,hogy neki tényleg be kell-e oda menni.Ám Clary megoldotta a problémát és a bámészkodó Alecet a karjánál fogva behúzta a szobába és a lábával belökte az ajtót.Ledobta a kezében tartott ruhadarabokat és a földön heverő ruhakupacban kezdett keresgélni.- Neked is van itt valami...Á,meg is van.

-Mégis mi lehet nekem a női ruhák között?-gondolkodott hangosan, mire a lány vágott eg fintort és egy csomagot dobott oda Alecnek,aki azt reflexszerűen el is kapta.

-Mi van benne?- kérdezte a csomagot mutatva Clarynek.

-Mondén ruhák.Nem mehetsz oda harci öltözékben.Képzeld el, mi lenne, ha megjelennél ott íjjal és szeráfpengével,a frászt hoznád szegény lányra.Így is éppen elég lesz neki a ma esti parti, nem kell neki még az is,hogy megijedjen tőled.

-Ijesztő vagyok?-nézett rá kissé csodálkozva Alec.

-Őszintén?-nézett fel Clary a ruhák közül.-Néha kissé ijesztő tudsz lenni.Tapasztaltam én már azt.- a fürdőszoba felé intett.-Öltözz át.Szeretnék időben odaérni.

Alecnek még akkor is Clary szavai jártak az eszében,amikor felvette a pólót,ami a csomagban volt.Sosem érezte ijesztőnek magát, még harc közben.Bár az áldozatainak nyílván más erről a véleménye.Végülis lehetne rosszabb is.-gondolta Alec és befejezve az öltözködést visszament Claryhez,akinél mostmár csak egyetlen ruha volt.A lánynak rögtön mosoly kúszott az arcára,amint Alecre nézett.

-Nézzenek oda.-vállfára tette a ruhát és egy fehér ruhazsákba tette,hogy ne legyen baja.- Milyen átlagosnak látszol.Nem is vagy ijesztő. Vagy legalábbis kevésbé.

-Én eddig sem éreztem magamat ijesztőnek.- jegyezte meg.

- Talán Katherine-nek nem is vagy az.- vont vállat.

-Ezt meg hogy érted?- kérdezte gyanakodva Alec.

-Sehogy.- legyintett a lány. Jobb lesz,ha indulunk.-vett fel egy táskát az ágyról és a ruhazsákot Alecnek adta.-Ezt hozd.

-Nem vagyok mondén.- vágott vissza.

- Néhány órára kénytelen leszel az lenni,mert taxival,mondén módon fogunk közlekedni. -elindult a folyosón,Alec pedig kénytelen volt követni őt,mivel el kellett ismernie,hogy a feladatot,amit meg kellett tennie,vagyishogy meghívni egy lányt -egy lányt!- a partira és felkészíteni rá,egyedül nem ment volna neki.És a női ruhákhoz sem értett-nagy szerencséjére.A mondén élettől sokkal jobban félt,mint akármelyik démontól.Talán azért,mert hozzá volt szokva az árnyvadászok életéhez és ahhoz,hogy minden járőrözésnél fenállt a lehetősége annak, hogy ezúttal meg fog halni.A mondénoknak olyan gondjaik voltak, mint a munkába menetel, a főzés, a takarítás vagy éppen az,hogy időben odaérjenek a suliba.Ezzel ellentétben neki egészen más teendői voltak, mint pédául a gyakorlatozás, a járőrözés vagy éppen a fegyvereinek a rendben tartása.Nem szerette a gyilkolást, de azzal nyugtatta magát, hogy az embereknek segít, őket mentik meg azzal, hogy démonokat ölnek.

A taxizás nem volt annyira új neki,de mikor az utcán haladtak,kényelmetlenül kezdett feszengeni a lányok részéről őt érő pillantások miatt.Közben irányítgatta Claryt,hogy merre menjen.Valahogy jobban érezte magát,amikor egy rúnával elrejthette magát a kíváncsi tekintetek elől.El sem tudta képzelni Clary árnyvadászok előtti életét.

-Megérkeztünk.-intett a fejével Clary a ház felé.-Be kellene csengetni.

-Megyek már.- vágott egy fintort és felmemt a lépcsőn,hogy becsengessen.A csengetés után egy perccel nyitott ajtót Katherine...Egy szál bugyiban és pólóban.Megdöbbene nézett Alecre.

-Te szent Jézus...Nem volt elég a tegnapi?Mit akarsz még?-aranyszőke haja laza copfba volt fogva,ami a vállára lógott és néhány tincs kiszabadult belőle.-Nics jobb dolgod reggel fél nyolckor?

Alecet valamiért már megint emlékeztette valamire, mintha az elméje hátsó zugában lenne egy emlék.Meg is próbálta elkapni, ám az valamiért elszaladt és ő nem érte utol.

-Megmagyarázni mindent.Azért jöttem.- odébbállt és így a lány meglátta a mosolygó Claryt.

-Ismerős vagy...-fejét kissé oldalra hajtva nézte Claryt.- Clary Fray,ugye?A vörös hajadat nehéz elfelejteni.Néhány rajzod még kint van a suliban.Hogyhogy nem jársz már?

-Ezt hosszú lenne elmesélni,de idővel meg fogod érteni a dolgot.- bólintott Clary.- Voltam már pontosan ugyanebben helyzetben,mint te és egy idő után egyszerűen elfogadod majd.

-Bár nem értem, miről beszéltek, de azért gyertek be, ne az ajtóban állva beszélgessünk.- tárta szélesebbre az ajtót,majd becsukta utánuk,mikor bementek.- A nappali a bal oldalon lesz.Pakoljatok le nyugodtan, én addig felöltözöm.Egy perc és itt vagyok.- ezzel felment az emeletre, Alec pedig úgy nézett utána, mintha lagalábbis egy démont figyelne, amint elmegy.

-Otthonos ez a ház.- rakta le Clary a táskáját, Alec pedig a ruhát tartalmazó csomagot.- Szépen rendben tartja.

-Nekem olyan személytelennek tűnik.Sehol egy fénykép.Semmi, ami arra utalna, hogy van családja.- egy árnyvadász szakértő szemével nézett körbe és az asztalon észrevett egy vázlatfüzetet.Ahogy belelapozott, látta,hogy rajzokkal van tele.Azonban ezek nem akármilyen rajzok, hanem rúnák voltak.- Ezt látnod kell.

- Mit?-ment oda hozzá Clary és megnézte a füzetet.- Rúnák.- meglepődését nem tudta elrejteni.- Szerintem azt sem tudja, mit rajzol.Te jó ég...

Ebben a pillanatban belépett Katherine és meglátta náluk a füzetet.Egyikükről a másikukra nézett, ám magyarázatot nem kapott.Clary az angyali rúnánál nyitva tette le a füzetet és fordította Katherine felé.

-Beszélnünk kell.

-egy órával és három bögre teával később.-

-Szóval 1000 évvel ezelőtt valami lovag vagy mittudoménki megidézte ezt a Raziel angyalt,aki puszta szívjóságból a vérét adta és akik ittak a kehelyből,félig angyal-félig ember teremtmények,vagyis árnyvadászok lettek.-sorolta Kate, mint amikor egy gyerek leckét mond fel.- A rúnákat rajzoljátok magatokra, amik segítenek abban,hogy démonokat öljetek.Nem vagytok halhatatlanok, ezért kellenek a rúnák.Az Intézetben éltek,ami rúnák által fel van szentelve és a démonok csak akkor tudnak bejutni,ha belülről megidézik őket.Kihagytam valamit?- pilantott Claryről Alecre és vissza.Előbbi szó nélkül megrázta a fejét,míg utóbbi folytatta a lány okítását.

-Ez a rúna az angyali rúna.- mutatott a füzetre.- Ezt rajzoltad a leggyakrabban.Eddig azt hittük,Látó vagy, mert észrevetted, hogy a kávézó pincérnője tündér.De a Látók nem rajzolják a rúnákat.Ők csak nyitottak a világunkra, de nem ismerik azt.

-Úgy érzem magam, mintha egy őrültek házában lennék.-két kezével a térdére támaszkodott és úgy nézte a füzetét, montha az egy ufó lenne.

-Valószínűleg ugyanúgy jártál, mint én.-vette át a szót Clary.Amikor megszülettem,megcsinálták a védő varázslatokat,de utána minden árnyvilággal kapcsolatos emléket kitöröltek a fejemből.15 éves koromig egyáltalán nem érintkeztem ezzel a világgal, utána is csak egy véletlen miatt.

-Ezért nem jársz suliba sem, igaz?- kérdezte Kate hátradőlve.

-Igen.-bólintott a kérdezett.- Az Intézetbe költöztem, mert a történtek után ott biztonságosabb volt és tanulnom is kellett...Az első rúnámat akkor kaptam meg, amikor egy démon megmart és muszáj volt.Ha ember lettem volna, nem éltem volna túl, mert az emberek nem bírják a rúnákat.Túl erősek nekik.Belehalnak, ha mégis felrajzolják nekik őket.

-És most akkor nekem is árnyvadásznak kell tanulnom?Hiszen ez teljes képtelenség.- rázta meg a fejét.

-Nem hiszed el?- nézett rá sztoikus nyugalomnal a karba font kézzel a kanapé karfáján üldögélő Alec.

- Nem hát.-hangzott a teljesen természetes válasz, amire Alec számított is.- Bizonyítékot akarok, hogy ez nem csak mese.-állt fel és lépett közelebb Alechez.

Alec hirtelen jött határozottsággal mondta ki az első mondatot, ami az eszébe jutott.

-Kapsz egy rúnát.Ehhez mit szólsz?Elég bizonyíték?-vága oda.Clary rögtön reagált.

-Nem.Bele fog halni.Nem kaphat rúnát.Tudod, hogy ennek az Intézetben kellene történnie.Az első rúnát a...

-Vállalom.- nézett Claryre.- Bizonyítékot akartam.Most megkapom.Ha hazudtok, akkor végleg békén fogtok hagyni.Ha pdig igazat mondtok, akkor veletek megyek az Intézetbe.
-Rendben van.Megígérm.- egyezett bele Clary, bár még mindig voltak kétségei a dologgal kapcsolatban.

-Akkor rajta.Ideje, hog megkapja az első rúnát...

-Igaza van.Rúna nélkül mehet be az Intézetbe árnyvadász.Mégis veszélyes.- folytatta Clary.- És ha tévedtünk?Ha nem bírja a rúnát?Mi lesz,ha meghal, Alec?

-Nem tévedtünk.- mondta határozottan.- Rúnákat csak árnyvadászok rajzolnak.A Látók nem ismerik őket.-elővette a nadrágszárba rejtett irónját.-Ülj a kanapéra.

Katherine hátrahőkölt Alec határozottságától és Clary is nagyon meglepődött.Kate szó nélkül visszaült és míg azok ketten azon vitatkoztak,hogy melyik rúnát kapja meg, neki azon járt az esze, hogy vajon hogyan csöppent bele ebbe az egészbe és hogy tulajdonképpen felfogja-e ezt az egészet egyáltalán bármikor is.

-Katherine??- akkor eszmélt csak fel,amikor már ki tudja,hányadszorra szólították.A hang felé fordulva vett egy mély levegőt és a mellette ülő árnyvadász felé fordult,aki a kezét nyújtotta neki.- Add a kezed...Előre szólok,hogy fájni fog.

-Mennyire?- kérdezte Kate,miközben bal kezét Alec jobbjába tette,aki a másik kezében az irónt tartotta.

-Égő érzés lesz és csodálkoznék,ha nem ájulnál el.-csukló felett megfogta a lány kezét és hozzáérintette az irónt, mire a lány máris el akarta húzni a kezét, de Alec szorosan tartotta.A lány lenézett a kezére arra számítva, hogy füstfelhő száll fel belőle, ám csak áradó fekete vonalakat látott, amik végül a karjára kerültek.Alec folytatta a vonalak rajzolását egymás után,amelyek végül kiadták az angyali rúnát és Katherine ájultan hanyatlott a kanapéra.

Amikor magához tért,azt sem tudta,hol van és hasogató fejfájása sem könnyítette meg a helyzetét.Az utolsó, amire emlékezett az az irón égető érzése volt, ami mintha valahol mélyen hozott volna felszínre valamit.Bár még ő maga sem tudta, hogy mi az.Lassan felült, óvatosan körbenézett, ám felszisszent az ismételt fejfájás miatt.

-Tessék.Vedd ezt be.-adott neki Clary egy pohár vizet egy fájdalomcsillapító társaságában és leült az ágy szélére.-Jót fog tenni.

-Kösz.-bevette a gyógyszert és a vizespoharat az ágy melletti szekrényre tette a poharat.- Elájultam, igaz?- tért rögtön a lényegre.

-Igen.Először én is elájultam.-sóhajtott fel.- De rendbejöttem...Hamarosan el fog múlni a fejfájásod.Készülődnünk is kell.-állt fel és egy táskában kezdett keresgélni, végül egy hajsütő került elő.

-Hova megyünk?-kérdezte felállva az ágyról és odament Claryhez.- Mire kell ez a sok minden?

-Az Intézetbe megyünk.Új árnyvadászokat avatnak fel és ma lesz a ceremónia egy partival egybekötve.Úgy gondoltuk,hogy jó alkalom lesz arra,hogy belenézhess az Intézet működésébe és megismerd egy kicsit a hagyományokat.Alec oda akart vinni az Intézetbe már délelőtt, amíg eszméletlen voltál, de én nem engedtem.Azt akartam, hogy mikor először ott leszel, akkor ne ájult legyél.Egy ilyen alkalom pedig tökéletes.

- Értem.- bólintott a lány.- És ehhez kell a hajsütő?

-Igen.- ültette le Clary a székbe és kifésülve a haját elkezdte elkészíteni a frizurát,hogy időben készen legyenek.

- Alec hol van?-kérdezte meg egy idő után,mikor már a fájdalomcsillapító megtette a hatását és a fájdalmon kívül más is eszébe jutott.

- Úgy egy órája ment el.Ő az Intézet vezetőjének a fia,szóval neki és a húgának minden ilyen eseményen ott kell lennie.

- Ezt legalább megértem.És kik lesznek még ott?

- Hát ugye az Intézet lakói természetesen, a felavatottak családja és a választott patrónusuk, aki majd segíti őket, amíg tapasztalatokat nem szereznek és önállóan tudnak árnyvadászkodni.

- Árnyvadászkodni?- mosolyodott el a lány.- Van egyáltalán ilyen szó?

- Miért,talán jobb lenne a démonokat megölni járunk hetente egyszer kifejezés?-igazgatta a lány tincseit.-Az árnyvadászkodás jobban hangzik...

-Még mindig sajog a karom a rúna miatt.-nézett le a bal kezére,amin ott díszelgett az angyali rúna.

-Egy-két napig még fájni fog.Utána már csak olyan lesz, mintha tetkót csináltattál volna magadnak.

- Ebben egyet kell értenem...Tényleg olyan, mint egy tetoválás.Azért örülök,hogy nem úgy megyek oda, hogy senkit nem ismerek.Na és mi ez a fekete-mánia?Mindketten feketét viseltek.

- Ez a harci öltözék színe.Neked is ezt kell majd viselned,de ne aggódj, mert tud kényelmes is lenni.Szinte minden eseményre feketét veszünk fel, kivéve a temetést és az esküvőt.- letette a hajsütőt és a tincseket igazgatta.-Akkor jöhet a ruha?-mosolygott Clary.

- Na lássuk.-vette szemügyre egyelőre csak külsőre a fehér ruhazsákot, ami alatt a ruhája rejtőzött.

Eközben az Intézetben Alec éppen az ünnepi öltözékét vette fel,amikor megjelent a húga a szobájában.

-Apa már keresett.- libbent be a szobába Isabelle egy illatfelhő kíséretében és szemügyre vette testvérét.- A vendégek már érkeznek és haragszik, amiért még nem vagy kész.

-Nem boldogulok az öltönnyel.Sosem volt még rajtam.- a tükörhöz fordulva próbálkozott idmét begombolni az inget,mérsékelt sikerrel.Isabelle odament hozzá, hogy a sgmtségére siessen.-Miért kell ehhez öltöny?

-Ez felemelkedés, nem démonvadászat,Alec. És így a Klávénak lehetősége van ellenőrizni az Intézet működését.Szerinted apa és a Konzul miért nem lesz ott a partin?

-A Konzul megnézi, hogy mi zajlik itt.- felvette a mellényt és Isabelle ismételt segítsége után a zakót is.

-Hát még ha megtudja, hogy van egy új árnyvadászunk.Szerinted az Akadémiára küldi Katherinet vagy itt az Intézetben fog tanulni?

-Az Intézetbe küldi és amint Kate elköveti az első hibát, ő azt fogja mondani, hogy " Én megmondtam, hogy a mondénok nem képesek rá.Az árnyvadászok titkait nem szabad kiadni a mondénoknak."

-Kate?Már becézgeted is?- mosolygott a húg mindentudóan.

-A Kate az egy teljesen normális női név.Mint az Isabelle.Téged is hívlak néha Izzynek.- saját magától is szokatlan módon zavarta Izzy megjegyzése.
-Jace mondta, hogy nevettél.Én a testvéred vagyok, de még sosem hallottalak nevetni.

-Majd Kate elmondja,hogy mit mondott, mert én ugyan nem ismételem el.- vágott egy fibtort az élnény hatására és az ajtóhoz ment.

-Miért nem mondod el?- Izzy átváltott durcás üzemmóda, ám Alec már születésük óta immúnis volt rá.

-Viszlát a könyvtárban,Isabelle. - ezzel távozott kétségek között hagyva húgát.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Viagra 100 Roma EllSpaf

(EllPreate, 2019.09.03 07:20)

Suhagra 100 With Free Shipping <a href=http://staminamen.com>cialis 40 mg</a> Dog Pyometra Cephalexin Viagra Corazon

Baby involved osteophytes employ, valproate, symmetry varices.

(zamajirig, 2019.04.26 11:22)

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Buy Prednisone Online <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone 20mg</a> vyh.fhhd.between-the-shadows-arnyak-kozott.eoldal.hu.tzw.av http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

Momentous and Low Blood Pressure Symptoms

(Auteriogue, 2018.10.12 01:19)

Poids est comment calleux votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque culture votre manque de sensibilite bat, il pompe le sang tout au long vos arteres a la flanerie de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-pas-cher-inde-portugal/